Europort - 5 t/m 8 november 2019 in Rotterdam Ahoy-Masterclass: How the Internet of Things and blockchain can improve supply chain efficiency

Europort

Masterclass: How the Internet of Things and blockchain can improve supply chain efficiency

Datum: Dinsdag 7 november 2017
Tijd: 14.00 - 17.30 uur (incl. netwerk receptie)

 

Internet of Things (IoT) en blockchain; het zijn beide technologieën die nu nog opkomend zijn, maar  binnen vijf tot tien jaar 'mainstream’, aldus onderzoeksbureau Gartner. De meeste mensen kennen IoT van slimme toepassingen in de woonkamer, maar minder is bekend dat IoT voor enorme verbeteringen in de supply chain kan zorgen.

Blockchain-technologie maakt het mogelijk om gegenereerde data te verzamelen in een centrale database, een soort gedistribueerd grootboek, dat digitale transacties registreert. Pakketjes van data in een blockchain, zogenaamde 'blocks’, worden digitaal opgeslagen en kunnen niet worden gewijzigd. Blockchains worden gevormd door 'blocks’ die geketend zijn aan andere 'blocks’, voorzien van een cryptografische handtekening. Ze zijn zichtbaar voor iedereen met de juiste machtigingen binnen dit netwerk. Deze technologie zal een grote impact hebben op supply chains, omdat het vertragingen vermindert en de behoefte aan tussenpersonen weleens overbodig kan maken. Klik hier voor het volledige programma.

 

Het deelnametarief per Masterclass bedraagt € 99, - excl. BTW. Als u zich registreert voor alle vier de Masterclasses is een speciale 'all-in prijs’ van toepassing, van € 325, - excl. BTW. Voltijd studenten kunnen deelnemen tegen een gereduceerd tarief van € 25, - excl. BTW per Masterclass.

 

Aanmelding voor de masterclasses is onderdeel van de registratiemodule van Europort 2017. Tijdens de registratie krijgt u de vraag of u interesse heeft in deelname aan de masterclasses, waarna u de mogelijkheid direct aan te melden en dit gelijktijdig met uw registratie voor Europort af te ronden. Klik om te registreren.

Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER