Europort - 2 t/m 5 november 2021 in Rotterdam Ahoy-Find your sector

EuroportEuroport
Find your sector

Europort omvat elk aspect van de maritieme wereld. Daarnaast zullen

negen 'special ship’-segmenten prominent aanwezig zijn op Europort 2021.

 • SUPERYACHTS
  SuperjachtenOp het gebied van kwaliteit zijn Nederlanders onbetwiste leiders in de luxe superjachtmarkt en hebben een marktaandeel van 30% als het gaat om het wereldwijde volume. Werven, leveranciers van apparatuur en dienstverleners van andere superjacht-grootmachten als Italië en Turkije zullen ook op Europort aanwezig zijn.
 • Marineschepen
  MarineschepenZelfs wanneer de financiële wateren onstuimig worden, blijven overheden zich inzetten voor een sterke marine. Deze sector is vaak een ‘launching customer’ voor innovatie en is een pionier op het gebied van technologieën die zich uiteindelijk naar andere maritieme segmenten uitbreiden.
 • Offshore specials
  Offshore specialsDe belangrijkste focus op dit gebied is de levering, het onderhoud, de installatie en de ontmanteling van olie- en gasplatforms en de groeiende offshore windmarkt. Na een paar turbulente jaren voor deze sector, loont het voor bedrijven om zich voor te bereiden op betere dagen en een voortrekkersrol op zich te nemen bij diegenen die op zoek zijn naar nieuwe technologieën en oplossingen.
 • Zeescheepvaart
  ZeescheepvaartAangezien het shortsea-netwerk in Rotterdam alleen al meer dan 200 bestemmingen vertegenwoordigt, zijn de technologische en duurzaamheidsontwikkelingen op schepen die vracht en passagiers tussen havens in Europa vervoeren indrukwekkend van aard. Presenteer uw ideeën aan een publiek dat graag wil leren.
 • Workboats
  WorkboatsZe vallen misschien minder op in grootte of strakke vormgeving, maar moderne workboats bevatten een schat aan hightech-apparatuur onder hun robuuste, weerbestendige buitenkanten. Van sleepboten tot brandbestrijdingsvaartuigen, alle bedrijven die bij deze verrassend geavanceerde sector betrokken zijn, kunnen profiteren van hun deelname aan Europort.
 • Visserijvaartuigen
  VisserijvaartuigenDe recente introductie van elektrisch pulsvissen illustreert hoe deze eeuwenoude industrie blijft innoveren - en ook een beetje roert. Wat de mening over deze nieuwe techniek ook is, Europort zal belangrijke spelers aantrekken van een visserijsector die is hersteld tot het punt waarop eigenaren hun vloot willen bijwerken.
 • Dredging
  DredgingDe grootste bouwers en aannemers van baggerschepen ter wereld zijn in Nederland en België te vinden. Alle meesters van droogleggingen en baggerwerken zullen op Europort 2019 hun ervaringen delen en de CEDA Dredging Days zullen eveneens ambitieuze bedrijven aantrekken met connecties in deze sector.
 • Cruise & ferry
  Cruise & ferryZowel op zee als op de rivier is de cruisemarkt enorm in opkomst. Cruiseschepen en veerboten worden steeds geavanceerder en het belang van de sector voor de economie van belangrijke havensteden neemt toe. Daarom is Europort 2019 het ideale event om uw innovaties onder de aandacht te brengen.
 • Binnenvaart
  BinnenvaartNederland is de thuisbasis van Europa's grootste vloot van binnenvaartschepen en deze expertise wordt op grote schaal verspreid. Naarmate meer landen de logistieke en milieuvoordelen zien, worden de mogelijkheden voor internationale groei in binnenvaarttoepassingen groter.