Europort - 5 t/m 8 november 2019 in Rotterdam Ahoy-#YoungEuroport

Europort

#YoungEuroport


 

 

Europort wil jonge generaties uit de gehele maritieme industrie aanmoedigen om te netwerken en expertise op te doen door middel van educatie. Het #YoungEuroport-programma is bedoeld om een platform te bieden voor het delen van kennis, in contact te komen met marktleiders en te netwerken met branchegenoten uit de hele wereld. Er zijn veel verschillende initiatieven te vinden op de beursvloer, zoals:

 

 • De Young Maritime Representatives vertellen via hun eigen kanalen over hun persoonlijke ervaringen op de beurs. Ook tijdens de openingsceremonie van Europort zullen zij even  in de schijnwerpers staan.
 • CAREER4SEA EUROPORT New Generation Award. Deze award wordt toegekend aan een persoon die een opmerkelijke mijlpaal in zijn carrière heeft bereikt of heeft gefungeerd als rolmodel om nieuw talent in de scheepvaart aan te trekken. Een evenement wat je zeker niet mag missen en inclusief een inspirerende paneldiscussie met de winnaars van de Career4Sea Europort Awards.
 • "De toekomstige generatie van de scheepvaart" is een seminar met drie sprekers en een host georganiseerd door YoungShip Rotterdam. Daarna hosten zij een netwerkborrel met een laagdrempelige quiz over de sprekers.
 • Studenten Pitches. Binnen Rotterdam, de maritieme hoofdstad van Europa en de omliggende gemeenten, bevindt zich een breed scala aan technische beroepsopleidingen, hoger onderwijsinstellingen en universiteiten. Studenten van verschillende scholen werken samen met bedrijven aan innovatieve projecten en onderzoek. Deze projecten worden uitgevoerd door multidisciplinaire teams van studenten met een achtergrond in bijvoorbeeld maritieme technologie en werktuigbouwkunde. Ben je nieuwsgierig om meer te leren? Bezoek de studentenplaatsen! 
 • De TU Delft en de Universiteit Twente zullen hun bekroonde Solar Boats presenteren. Ze zijn te vinden tussen Hal 8 en de Arena.
 • Het CareerLab, mogelijk gemaakt door Watertalent.nl, is te vinden in Hal 6. Bezoek hun zeecontainer voor onder andere meet & greets, hulp bij loopbaankansen en een CV-check.
 • Bij het Mainport Talent Diner zullen CEO's op woensdagavond koken voor jonge professionals op het SS Rotterdam.
 • De 'Shipathon'. In maart 2020 vindt de tweede Shipathon plaats! Een unieke hackathon gericht op het 'slimmer’ maken van zeeschepen. Ben je een student of een jonge professional met slimme ideeën om de maritieme sector opnieuw uit te vinden? Of werk je voor een maritieme werkgever die een voorloper is op het gebied van innovatie en wil je betrokken zijn bij de volgende Shipathon? Bezoek 'Europort on Stage' op 8 november tussen 13:00 en 15:00 uur en ontdek meer over deelname.
 • 'Meet your Peers' - georganiseerd door Netherlands Maritime Technology (NMT) op vrijdagmiddag. 

  Een substantiële instroom van jongeren met een maritieme of technische opleiding is vereist om de continuïteit van de Nederlandse maritieme sector te waarborgen. NISS, het Nationaal Instituut voor de Scheepvaart en Scheepsbouw, wil havo- en vwo-scholieren scholieren inspireren om aan de slag te gaan met een maritiem vraagstuk voor hun profielwerkstuk. Het profielwerkstuk is een praktisch onderzoek voor leerlingen in de examenklassen en vormt een belangrijk onderdeel van het eindexamen. Scholieren die de uitdaging aangaan kunnen kiezen uit een onderwerp binnen de vier thema’s: Slim & Veilig varen, Winnen op Zee, Effectieve infrastructuur en Schone Schepen. Winnende teams verdienen een geldprijs van € 1.000 (3e prijs), € 2.000 (2e prijs) en € 3.000 (1e prijs). Tijdens dit evenement ontvangen studenten gedetailleerde informatie over hoe ze kunnen deelnemen aan de wedstrijd, komen ze meer te weten over carrièremogelijkheden binnen de maritieme sector en bezoeken ze de beurs waar ze medewerkers van innovatieve maritieme bedrijven kunnen ontmoeten.

 • De 'Job Route’ en netwerkborrels georganiseerd door Navingo.
 • Jong Havenvereniging organiseert tijdens Europort een eigen evenement met verschillende cases en discussies over de huidige arbeidsmarkt.

  Genoeg te zien en te doen, dus mis het niet!
Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER