Europort - 2 t/m 5 november 2021 in Rotterdam Ahoy-University innovations

Europort

University innovations

Het TU Delft Solar Boat Team bestaat uit 19 gemotiveerde ingenieus uit zeven verschillende faculteiten, die een positieve impact willen hebben op de maritieme wereld. Om dit doel te bereiken, concurreren we in de Monaco Open Sea Solar & Energy Challenge om de mogelijkheden en de kracht van zonne-energie en efficiënte ontwerpen te tonen. Vorig jaar werden we wereldkampioen in Monaco, maar dit jaar is de uitdaging nog groter, omdat de race zal langer zijn. We zullen grenzen van de technologie moeten verleggen, het team tot het uiterste duwen en samen met onze partners onze beste boot ooit bouwen! Op deze manier kunnen we de volgende stap zetten naar een duurzame maritieme wereld!
 


Solar Boat Twente is een multidisciplinair studententeam dat zich richt op het ontwerpen en bouwen van een zonneboot in één jaar. Ze proberen het bewustzijn over duurzaamheid in de maritieme sector te stimuleren en te vergroten. Tijdens de Solar Sport One competitie in 2020 zal het team proberen naar een podiumpositie te racen door een betrouwbare 'vliegende’ boot te bouwen. In deze competitie werkt het team samen naar de wereldkampioenschappen in Monaco!
 


WASUB is een Dreamteam dat bestaat uit leden van TU Delft en de VU Amsterdam. Het is een team met meer dan 25 studenten, afkomstig uit allerlei verschillende studierichtingen. Samen ontwerpen, bouwen en racen we met een door mensen aangedreven onderzeeër met als gezamelijk doel om wereldkampioen te worden!
 

 

SOLID is a team of students from Eindhoven University of Technology that aims to create an ecosystem for metal fuels as circular energy carriers. Together with our partners we are currently developing world’s first industrial application of an iron powder based energy storage system. Iron powder as a fuel is circular, compact, easy to store and transport, CO2-free and above all, safe - the solution for the maritime industry.

Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER