Europort - 2 t/m 5 november 2021 in Rotterdam Ahoy-Nieuws & Media

Europort

Meest uitgebreide programma in historie van Europort

30 Oktober 2019
Meest uitgebreide programma in historie van Europort

Meest uitgebreide programma in historie van Europort

 

Het programma voor Europort 2019 is definitief. Het is het meest uitgebreide kennis- en activiteitenprogramma in de historie van het toonaangevende tweejaarlijkse maritieme- en offshore-event. Bovendien zijn aan de 39e editie een aantal nieuwe elementen toegevoegd aan het programma.

 

De vier dagen durende vakbeurs en het bijbehorende kennisprogramma vinden van 5 tot en met 8 november plaats in Rotterdam Ahoy. Europort bedient maar liefst negen verschillende 'special ship’-segmenten, variërend van superjachten, visserij, offshore en baggerij, tot binnenvaart, workboats, cruise & ferry, shortsea en marineschepen.
 

Het thema van 2019  - Smart ships, smart solutions - is geïnspireerd op de tijdgeest waarin de maritieme industrie inziet dat dat slimme mensen en slimme technologieën onontbeerlijk zijn om de digitale toekomst van de maritieme en offshore sector vorm te geven. Dit leidt tot een groot aantal innovaties die tijdens Europort te zien zijn.

 

Awards

Nieuw in het programma zijn de Safety4Sea Europort Awards: prijzen die excellente prestaties op het gebied van veilige, slimme, groene en duurzame scheepvaart belonen. Er zijn vier verschillende categorieën: smart4sea, green4sea, safety4sea en career4sea, waarbij in iedere categorie een aantal verschillende awards te winnen zijn. Zo is er in de categorie smart4sea onder andere een award voor e-navigatie, in de categorie green4sea een award voor energy efficiency, in de categorie safety4sea een prijs voor de veiligste werkplek en in de categorie career4sea o.a. een prijs voor vrouwen in de scheepvaart. De in totaal 20 awards in vier categorieën worden op opeenvolgende beursdagen uitgereikt. De genomineerden zijn inmiddels bekend en er kan online op de verschillende categorieën worden gestemd: www.europort.safety4sea.com.

 

#YoungEuroport
Europort wil ook een toonaangevend platform zijn voor jongere generaties werkzaam in de gehele maritieme industrie. Onder de noemer #YoungEuroport is een speciaal programma voor jonge professionals opgetuigd voor het delen van kennis, in contact te komen met marktleiders en te netwerken met branchegenoten uit de hele wereld. Het bomvolle programma omvat onder andere: het seminar 'The future generation of shipping’; een CareerLab; speciale Student Pitches en verschillende netwerkbijeenkomsten. Er vindt op woensdag 6  november zelfs een 'Mainport Talent Dinner’ plaats waar maritieme CEO’s gaan koken voor young professionals tijdens de Europort Cruise Party. De TU Delft en de Universiteit Twente presenteren hun bekroonde Solar Boats op de beursvloer.


Congressen

Traditioneel vinden er tijdens Europort een aantal toonaangevende congressen plaats. In 2019 zijn dat er meer dan ooit. Zo zien bedrijven in het special ship segment 'workoats’  het belang van Europort als belangrijkste ontmoetingsplaats voor de branche. Branchevereniging ETA (European Tugowners Association) organiseert daarom haar 2e najaarscongres tijdens Europort op 7 november.

 

Europort zou Europort niet zijn zonder ook een aantal terugkerende congressen. Zo huisvest Rotterdam Ahoy op 7 en 8 november de immer populaire CEDA Dredging Days. Op 5 november vindt het congres van de Royal Institution of Naval Architects (RINA) 'Maritime Industry 4.0’ plaats, waarbij dieper wordt ingegaan op de transformatie door digitale technologie. Het 19e Mare Forum Ship Finance-congres is op 6 november en Koninklijke BLN-Schuttevaer organiseert haar Algemene Leden Vergadering op 8 november.

 

Europort masterclasses
Daarnaast keren ook de inspirerende en educatieve Europort Masterclasses, georganiseerd door Rotterdam Ahoy en Netherlands Maritime Technology terug. Iedere beursdag vindt er een andere Masterclass plaats, dit jaar met de onderwerpen Naval innovations as a source of inspiration; Maritime solutions for offshore renewable energy; Optimising the efficiency of shorts sea operations en Reducing the carbon footprint of ferries and cruise ships. Verder vinden weer verschillende matchmaking-events plaats, waar potentiële zakenpartners aan elkaar gekoppeld worden en waar nieuwe kansen worden besproken: Marimatch Europort vindt plaats op 6 en 7 november en de KVK Business Challenge op 7 november.

 

Raymond Siliakus, beursmanager van Europort, zegt over de 39e editie: "De breedte en diepte van ons programma zijn ons unique selling point. Voor alle professionals in de verschillende segmenten van de maritieme wereld biedt Europort de kans om deel te nemen aan een breed scala aan evenementen die hun kennis verdiepen, hun netwerken verbreden en hun zakelijke kansen vergroten.”

 

Meer informatie over het volle programma en de verschillende evenementen die tijdens Europort 2019 plaatsvinden is te vinden op https://www.europort.nl/nl/programma.

 

Gratis bezoek
Europort is gratis te bezoeken voor maritieme professionals na voorregistratie. 

 

 

 

 

Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER