Europort - 2 t/m 5 november 2021 in Rotterdam Ahoy-Waarschuwing ExpoGuide

Europort

Waarschuwing ExpoGuide

Let op voor Expo Guide, Fair Guide, Event Fair / The Exhibitors Index en International Fairs Directory

Rotterdam Ahoy ontvangt regelmatig vragen en klachten van exposanten naar aanleiding van een brief van het Oostenrijkse bedrijf Construct Data (Fair Guide), Expo Guide uit Mexico met een adres in Frankrijk, Event Fair / The Exhibitors Index uit Slowakije (Bratislava) en International Fairs Directory (MULPOR Company S.A. uit Uruguay) . Graag benadrukken wij echter met klem, dat er géén enkele sprake is van samenwerking of verbondenheid tussen Rotterdam Ahoy en Expo Guide, Fair Guide, Event Fair en International Fairs Directory!

Hoe werkt het?

 

Expo Guide

 

Expo Guide stuurt bedrijven een brief met een formulier om gegevens te corrigeren voor een vermelding in Expo Guide. Na ondertekening van de brief zijn deze bedrijven voor een bepaalde periode gebonden aan een jaarlijkse betaling van een aanzienlijk bedrag, voor een tegenprestatie die niet echt duidelijk wordt gemaakt.


Event Fair / The Exhibitors Index

Event Fair stuurt bedrijven een brief met een formulier om gegevens te corrigeren voor een gratis vermelding op de website. Bij deze brief zit echter een formulier. Na ondertekening van dit formulier wordt de gratis vermelding omgezet in een advertentie en zijn deze bedrijven voor een bepaalde periode gebonden aan een jaarlijkse betaling van een aanzienlijk bedrag.


Fair Guide 

Deze brief is afkomstig van het Oostenrijkse bedrijf Construct Data, die suggereert bedoeld te zijn om correcties door te geven op de vermelding in FAIR Guide, en een registratie via de website om uw bedrijfsgegevens up-to-date te houden. Ook hier is men, na ondertekening van de brief, gebonden aan een jaarlijkse betaling van een aanzienlijk bedrag voor een bepaalde periode.


International Fairs Directory

Dit formulier is afkomstig van het bedrijf Connect Publisher (Mexico)/MULPOR Company S.A. uit Uruguay en vraagt ook om het doorgeven van correcties voor vermelding op www.inter-fairs.com. Na ondertekening van het formulier blijkt men vast te zitten aan een advertentie voor een aanzienlijk bedrag.


Of u, als exposant, gebruik wil maken van de mogelijkheid opgenomen te worden in Fair Guide, Expo Guide, Event Fair of International Fairs Directory, kunnen wij uiteraard niet voor u bepalen. Wij benadrukken echter, dat in Fair Guide, Expo Guide, Event Fair en International Fairs Directory slechts de gegevens zijn opgenomen van die bedrijven, die zich al dan niet vrijwillig en tegen betaling hebben laten registreren. Daarnaast vermoeden wij dat Construct Data adresgegevens van exposanten uit oude beurscatalogi en beursgerelateerde websites overneemt.

Wij verzekeren u nogmaals, dat Rotterdam Ahoy op geen enkele wijze samenwerkt met Construct Data en haar geen exposantengegevens (heeft) verstrekt.

 

Wij hopen u hiermee van dienst te zijn geweest. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Meer informatie kunt u vinden op de website van UFI (beursorganisatoren). Ook kunt u contact opnemen met Steunpunt Acquisitiefraude (landelijk meldpunt voor advertentiefraude en acquisitiefraude).

Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER