Europort - 7 t/m 10 november 2017 in Rotterdam Ahoy-Masterclass: How energy management can support MRV compliance and save costs

Europort

Masterclass: How energy management can support MRV compliance and save costs

Datum: Woensdag 8 november
Tijd: 10.00 - 13.30 uur (incl. netwerk lunch)

Het verhogen van de energy efficiency van schepen is belangrijk voor scheepseigenaren en fleet managers. Efficiënt gebruik van energie bespaart kosten en beperkt de uitstoot van emissies. Inzicht krijgen in energieverbruik kan reders helpen om met dezelfde hoeveelheid energie betere prestaties te leveren. Beter inzicht helpt rederijen beter te presteren met dezelfde hoeveelheid brandstof. Op deze manier kan energy management bijdragen aan een winstgevende én duurzame bedrijfsvoering.

Er zijn nog andere redenen waarom het verkrijgen van inzicht van energieverbruik interessant is. Voor het verkrijgen van inzicht in het gebruik en de uitstoot van brandstof. CO2-emissies van zeetransport, bijvoorbeeld, vallen onder nieuwe regelgeving van zowel de Europese Commissie als International Maritime Organization (IMO). Het Europese Monitoring Reporting en Verification systeem wordt operationeel vanaf 2018 en is van toepassing op schepen met een capaciteit van 5000 GT of meer, die aankomen of vertrekken uit EU-havens, onafhankelijk van hun vlag en eigendom. Het IMO data collection system wordt momenteel afgerond en zal gelden vanaf 1 januari 2019, ook voor schepen van 5000 GT of meer.

Waarom deelnemen?

In deze Masterclass wordt u geïnformeerd over de principes van energie management, regelgeving inzake CO2-uitstoot en best practices voor het terugdringen van energieverbruik.

Voor wie?

Operations managers, technisch managers, super-intendents, CSR / MVO managers, milieudeskundigen, business developers van maritieme toeleveranciers, managers van rederijen en beleidsmedewerkers.

Aanmelding voor de masterclasses is onderdeel van de registratiemodule van Europort 2017. Tijdens de registratie krijgt u de vraag of u interesse heeft in deelname aan de masterclasses, waarna u de mogelijkheid direct aan te melden en dit gelijktijdig met uw registratie voor Europort af te ronden. Klik om te registreren.  

Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER